Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VándorBagoly díj

 

A bagoly ssefo2.jpgzobor alkotója: Seyfettin Shekerov, bolgár szobrászművész

1971. augusztus 29-én született Slivenben - Bulgáriában.

1990 - diplomázott a Művészeti Főiskolán, Slivenben.

1992-től a Nemzeti Művészeti Főiskolán kezdte meg tanulmányait Szófiában.

1998-ban diplomázott prof. Emil Popov's osztályában.

 Azóta számos kiállítást rendezett, és folyamatosan alkot.

 Honlapja: http://www.sefobg.com/

A szobrot a Gyermekkönyvtáros Szekció 2008-ban, a X. Nemzetközi Gyermekkönyvfesztiválon kapta, ahol nemzetközi szakemberek között Budavári Klára szekcióelnök számolt be a magyarországi gyermekkönyvtárak és az olvasáskultúra helyzetéről.
bagoly.jpgA szobor a Nemzeti Konsztantin Konsztantinovics díj másolata, mely díjakat a legjobb gyermekkönyv szerző, gyermekkönyv illusztrátor, gyermekszínházi rendező, és fesztiválszervező kapja, melyet a Kultúra Minisztériuma képviselője ad át minden évben.

2012-ben a Gyermekkönyvtáros Szekció vezetősége elhatározta, hogy megalapítja a VÁNDORBAGOLY DÍJAT.

Először elvándorolt hozzánk Bulgáriából, és hozta magával azt a nemzetközi üzenetet, hogy mennyire fontos az olvasás, a könyv szeretete, és mekkora a felelősségünk a jövő generációjával szemben.  Ezután minden évben tovább fog vándorolni egy-egy gyermekkönyvtárba, oda ahol ezt az üzenetet a legszínvonalasabban, legkreatívabban adják tovább a gyermekeknek. 

A VándorBagoly díj átadása minden évben a Gyermekkönyvtáros Szekció őszi szakmai napján kerül átadásra. Jár hozzá egy TITKOK LÁDÁJA is, melybe a gyermekolvasók rejthetik titkos üzeneteiket.

flower32.gif

 

2012. szeptember 20.

vandorbagoly-021.jpgA Vándorbagoly díj egy évig a székesfehérvári Városi Könyvtár - Sziget utcai tagkönyvtárában fog lakozni..gratulálunk Kalincsákné Molnár Zsuzsa könyvtárvezetőnek és  Gartai Zsuzsa, Koncz Éva, Ruff Ilona gyermekkönyvtárosoknak!

A könyvtárról: www.vmk.hu/sziget-utcai-tagkonyvtar

Mi így működünk együtt: gyermekkönyvtár – iskolai könyvtár 

A KTE Tavaszi Regionális Szakmai Napokhoz kapcsolódó pályázatára beküldött pályaművük itt olvasható.

Példaértékű az együttműködés!

Képek a könyvtárról és a díj átadásáról a Képgalériában

Megjegyzés: A Sziget utcai tagkönyvtár azóta megszűnt, jelenleg a Tolnai utcai tagkönyvtárban folytatja működését.

flower32.gif

 

 

2014. 12.11. vandorbagoly-2014.jpg

A Vándorbagoly díj továbbrepült a dunaújvárosi József Attila Városi Könyvtárba. Törökné Antal Mária gyermekkönyvtárvezető fog rá vigyázni, aki méltán megérdemli, hogy a díj gyermekkönyvtárában legyen. 2013-ban megkapta a „Dunaújváros Ifjúságáért” díjat, Cimbora klubja ekkor volt épp 10 éves. Színvonalas könyves programokat, rendezvényeket tart gyerekolvasóinak évtizedek óta.

flower32.gif

 

2016. szeptember 16.

p1010012.jpgA díjat a legszínvonalasabb, legkreatívabb gyermekkönyvtárosi munkáért ítélte oda a VándorBagoly Bizottság. A bizottság elnöke: Kiss Katalin, tagjai: Törökné Antal Mária, Kucska Zsuzsanna. Átadása az őszi szakmai napunkon történt Dunaújvárosban, a József Attila Könyvtárban.

A döntés szerint a Békés megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárába repül tovább Dunaújvárosból, dicsérve Kiss Ildikó és Mecseki Éva gyermekkönyvtárosok munkáját. Mellette a Titkok ládája, /titkos üzenetekkel a gyerekektől/, emléklap és laudáció.

Laudáció itt olvasható

Emléklap itt nézhető

 

 

 

 
 

 

Profilkép


Képgaléria
Statisztika

Online: 3
Összes: 181282
Hónap: 1281
Nap: 63